Un eslògan per Coffi – Un eslogan para Coffi

triptico_damm_brandery_anverso

Dimarts passat, una amiga, companya del Taller de Músics, em va preguntar :

– … i què tal la feina? perquè tu, exactament, què fas a les classes?

Jo li vaig contestar amb paraules com espontaneïtat, creativitat, joc, desinhibició…

I ella em va dir:

– És que això, hauria de ser el primer que es captés, a nivell de concepte, del que fas.-

I em va fer una proposta:

– perquè no escrius un eslògan per Coffi?

Mentre jo li intentava explicar, en aquelles situacions on tu tens tan clar el que fas i l’altre et mira sense parpellejar i no saps si t’està entenent, què era Coffi, ella es va quedar amb una frase que em va sortir de la boca a mode de resum: “és la llavor per volar”… i ella em va dir: Sí, això. Un eslògan d’aquest tipus.

Després d’aquell dia, estic a la búsqueda d’un eslògan. He llegit un article molt interessant al respecte que Ivan Carnicero ha penjat a la seva pàgina de facebook. Començo a agafar el toro per les banyes. Però, poc a poc, ja que voldria trobar la fórmula perfecta.

El dia abans, havia estat a un local màgic, Ingracia, si no el coneixeu, passejeu-vos per la seva web. És una canya, una joia darrera de la Casa Fusté dels Jardinets de Gràcia. Vaig estar parlant amb la seva directora, li vaig oferir les càpsules de Coffi Teatre com a servei en aquest singular local on s’hi acullen tot tipus d’events: networkings, team buildings, conferències, presentacions de producte, entre d’altres. Per explicar-li què s’hi feia a les classes, em vaig sentir a mi mateixa utilitzant les mateixes paraules que amb la meva amiga del Taller. I és que, quan parles de teatre, tothom ho associa a personatge, a text, a paper, a obra de teatre, a escenari, a atrevir-se, i a tenir menys vergonya que ningú…i jo, sempre em veig dient el mateix:

  • Per damunt de tot, és lúdic. És un treball de grup. Destinat a tots els públics.
  • És un treball progressiu i personalitzat.  El focus d’atenció sempre està dispers els primers dies fins que s’agafa confiança amb el grup, i cada grup té els seus requeriments, el seu procés i la meva feina és saber escoltar-lo.
  • És tracta d’un treball que ajuda a ser més espontani, més creatiu, coneixèr-se millor. És absolutament expressiu.
  • Quan apareix la paraula teatre, hi ha hom que ja veu el pànic escènic. I res més lluny de la realitat, ja que el teatre entès com a estètica i disciplina artística apareix en un moment avançat del procés, quant la part de deshinibició, de pors i pudors ha estat degudament treballada.

Potser, amb el meu “vast” coneixement sobre mitjans de comunicació, algun dia, trobi la fórmula perfecta per explicar què és Coffi, però sabeu què passa? que si no es viu en la pròpia pell no es pot saber del cert. Et puc anomenar mil i una paraules descriptives però, al final, les idees preconcebudes, els prejudicis i les experiències prèvies són les que dibuixaran un esbós, més acertat o menys, del veritable contingut de els classes. Vols tenir una opinió pròpia? vine i prova una classe:)

Recomano recuperar la lectura del primer article d’aquest blog.

 

Un eslogan para Coffi

 

justdoitEl pasado martes, una amiga, compañera del Taller de Músics, me preguntó:

– … y qué tal el trabajo? porque tú, exactamente, qué haces en las clases?

Yo le contesté con palabras como espontaneidad, creatividad, juego, desinhibición …

Y ella me dijo:

– Es que eso, debería ser lo primero que se captara, a nivel de concepto, de lo que haces. –

Y me hizo una propuesta:

– Porque no escribes un eslogan para Coffi?

Mientras yo le intentaba explicar, en aquellas situaciones donde tú tienes tan claro lo que haces y el otro te mira sin parpadear y no sabes si te está entendiendo, que era Coffi,y ella se quedó con una frase que me salió de la boca a modo de resumen: “es la semilla para volar” … y ella me dijo: Sí, eso. Un eslogan de este tipo.
Después de ese día, estoy a la búsqueda de un eslogan. He leído un artículo muy interesante al respecto que Ivan Carnicero ha colgado en su página de facebook. Empiezo a coger el toro por los cuernos. Pero, poco a poco, ya que quisiera encontrar la fórmula perfecta.
El día antes, había estado en un local mágico, Ingracia, si no lo conoces, pasea por su web. Es una passada, una joya detrás de la Casa Fusté en los Jardinets de Gracia. Estuve hablando con su directora, le ofrecí las cápsulas de Coffi Teatro como servicio en este singular local donde acogen todo tipo de eventos: networkings, team buildings, conferencias, presentaciones de producto, entre otros. Para explicarle de qué trataban las clases, me sentí a mí misma utilizando las mismas palabras que con mi amiga del Taller. Y es que, cuando hablas de teatro, todo el mundo lo asocia a personaje, texto, papel, obra de teatro, escenario, a atreverse, ya tener menos vergüenza que nadie … y yo, siempre me veo diciendo el mismo:

  • Por encima de todo, es lúdico. Es un trabajo de grupo. Destinado a todos los públicos.
  • Es un trabajo progresivo y personalizado. El foco de atención siempre está disperso en los primeros días hasta que se coge confianza con el grupo, y cada grupo tiene sus requerimientos, su proceso y mi trabajo es saber escucharlo.
  • Se trata de un trabajo que ayuda a ser más espontáneo, más creativo, conocerse mejor. Es absolutamente expresivo.
  • Cuando aparece la palabra teatro, viene el pánico escénico. Y nada más lejos de la realidad, ya que el teatro entendido como estética y disciplina artística aparece en un momento avanzado del proceso, cuando la parte de desinhibición, de miedos y pudores ha sido debidamente trabajada.

Quizás, con mi “vasto” conocimiento sobre medios de comunicación, algún día, encuentre la fórmula perfecta para explicar qué es Coffi, pero sabes qué pasa? que si no se vive en la propia piel no se puede saber a ciencia cierta. Puedo nombrar mil y una palabras descriptivas pero, al final, las ideas preconcebidas, los prejuicios y las experiencias previas son las que dibujarán un boceto, más acertado o menos, del verdadero contenido de los clases. ¿Quieres tener una opinión propia? ven y prueba una clase 🙂

Recomiendo recuperar la lectura del primer artículo de este blog.

 

 

 

Anuncios

2 pensamientos en “Un eslògan per Coffi – Un eslogan para Coffi

  1. Una orientación, céntrate más en lo que tu cliente gana, en cómo cambias su vida y que problemas le vas a solucionar (RESULTADOS) que en lo que haces, cómo lo haces (PROCESO). Espero que eso te ayude 😉

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s